T K

Nar Tanesi Platformu

Proje İçeriği

Mentorluk, son yıllarda gerek akademik çalışmalarda, gerekse iş hayatında üzerinde önemle durulan konulardan biridir. Tecrübeli ve kıdemli bir kişinin, kendisinden daha az tecrübeye sahip bir kişiye, kişisel ve kariyer gelişimi konusunda yardım etme süreci olarak ifade edilebilir. Bu çerçevede Bilişim Sektöründe uzun yıllar çalışan tecrübeli yöneticilerin bilgi ve yöneticilik yetkinliklerini, üniversite öğrencileri veya yeni mezun gençlerle bir araya gelerek paylaşmalarını önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Başlangıç olarak web sayfası üzerinden yönettiğimiz bu proje ile sektörümüzde çalışan çok sayıda iş insanı ve eğitmen, projemize destek vererek, kişisel gelişimine katkı sağlamak isteyen gençlerle bir araya gelerek onlara sadece teknik konularda değil, belki çok daha değerli olacak iş hayatı birikimlerini de aktarmaktadırlar. Proje kapsamında tüm hizmetler herhangi bir katılım kısıtlaması olmaksızın ve ücretsiz olarak gerçekleşmektedir. Mentorluk ile başalayan projenin 2. ayağında Staj yeri ve Stajyer konularında, 3. ayağında da Bilişim Sektörü özelinde İnsan Kaynakları yönetimi konularında faaliyetler planlanmaktadır.


Projenin Amacı

nsaral@cizgi.com.tr


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Proje tamamen yeni bir hizmet sürecidir.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Proje Pandemi sürecinde çok daha aktif hale gelen uzaktan eğitim konusu değerlendirilerek, verimliliğin daha çok artırılması için sosyal medya iletişimi üzerinden sürdürülmektedir.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Tam bir takım çalışması ile işbirliği ile proje aktif hale getirilmiştir.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Bu proje tamamen gelecek kuşaklara destek amacıyla oluşturulmuştur.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Projemizin verimliliği, gelecek yıllarda ülkemizin BT sektöründeki gelişimi ile ölçülecektir.


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

Şimdilik 5 Yürütme Kurulu üyesi ve çok sayıda gönüllü dostlarımız görev almaktadır.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Projemizde Tübider, Tübifed, Teknolojik Grup ve Tügim STK'larının yanı sıra, HOH ve AC kurumları da destek vermişlerdir.